Categorieën
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu

Medische hulpmiddelen kopen?

Zoekt u naar medische hulpmiddelen? Het assortiment van Sovita.nl is voorzien van honderden medische hulpmiddelen. Een medisch hulpmiddel is een apparaat of voorwerp dat:
● compensatie biedt voor een verwonding of handicap.
● diagnose, bewaking, preventie, behandeling of verlichting geeft voor ziektes.
Deze medische hulpmiddelen kunnen uw leven op allerlei manieren verbeteren. De producten zorgen ervoor dat u zelfs met uw handicap of verwonding nog dezelfde dingen als vroeger kan doen. Ook kunnen de medische hulpmiddelen juist voorkomen dat u een verwonding oploopt.
Enkele voorbeelden van medische hulpmiddelen zijn bijvoorbeeld: gipsbeschermers, braces en bandages en bloeddrukmeters. Hieronder zult u een opsomming van de meest voornamelijke medische hulpmiddelen vinden.

Een ideaal hulpmiddel: braces

Een goed voorbeeld van medische hulpmiddelen zijn braces. Braces bieden niet alleen een snelle verlichting bij veel spier- en/of gewrichtsproblemen, maar geven ook een zinvolle ondersteuning bij de genezing en hersteltraining. Zelfs bij ernstige letsel kan en brace nog nuttig zijn: het verhoogt de kans dat u weer snel herstelt.
Op Sovita.nl zijn er verschillende soorten braces beschikbaar. Zo zijn er braces te vinden voor uw enkels, knieën en ellebogen.
Kijk bijvoorbeeld eens naar de braces van Neo G. Deze braces zijn speciaal ontwikkeld voor preventief,
ondersteunend en revaliderend gebruik. De Neo G braces kunnen ook vrijwel altijd gedragen worden; tijdens het sporten, tijdens het revalideren maar bijvoorbeeld ook tijdens het werk. Enkele kenmerken van de Neo G braces zijn:
● voor elke blessure een universele maat.
● unieke variabele compressietechnieken.
● continu warmtetherapie.
● duurzaam klittenband.
● ‘super slim profile’.
● altijd de gewenste ondersteuning op maat.
● rubber- en latexvrij.
( https://www.sovita.nl/braces/ ).

Bloeddrukmeters zijn een veelgebruikt medisch hulpmiddel

Als u het belangrijk vindt om regelmatig uw bloeddruk te meten, of wanneer dit zelfs een noodzaak is, dan is het in het bezit zijn van een bloeddrukmeter enorm handig. Hierdoor hoeft u niet meer telkens langs de huisarts, maar kunt u gemakkelijk uw bloeddruk thuis meten. Op Sovita.nl zijn er twee soorten bloeddrukmeters te vinden: een bloeddrukmeter die u om uw bovenarm bevestigt en een bloedddrukmeter die u om uw pols bevestigt.
● Pols
Een bloeddrukmeter voor uw pols bevestigt u om uw pols. Vervolgens houdt u uw pols op hoogte van uw hart, en probeert u uw pols zo stil mogelijk te houden. Over het algemeen zijn de bloeddrukmeters voor uw pols gevoeliger dan die voor uw bovenarm.
● Bovenarm
Een bloeddrukmeter voor uw bovenarm bevestigt u om uw bovenarm. Omdat uw bovenarm standaard al op de hoogte van uw hart zit, hoeft u uw arm niet op een andere manier te positioneren. Over het algemeen zijn de bloeddrukmeters voor uw bovenarm het meest nauwkeurig.
( https://www.sovita.nl/bloeddrukmeters/ .)

Gipsbeschermers voor thuiszorg na een medische ingreep

Een gipsbeschermer is enorm handig wanneer u een lichaamsdeel in het gips heeft zitten. Met behulp van een gipsbeschermer u een douche nemen of in bad gaan zonder dat het gips nat wordt. De gipshoezen van Sovita.nl zijn in meerdere modellen en maten. De gipsbeschermers gaan allemaal minimaal de ‘gipsdraagtijd’ mee. De beschermers zijn ook enorm comfortabel om te dragen: er zijn geen
pompjes, randen of strakke afsluitingen die uw huid kunnen beschadigen.
( https://www.sovita.nl/gipsbeschermers/ ).

Glucosemeters voor medische thuiszorg

Voor sommige mensen is het noodzakelijk om de bloedsuiker regelmatig te controleren. Met behulp van een glucosemeter is dit heel eenvoudig. Een glucosemeter meet aan de hand van een druppel bloed het glucosegehalte in uw bloed. De druppel bloed brengt u aan op een speciale teststrip die in de glucosemeter zit. De glucosemeter geeft vervolgens uw glucosegehalte weer.
Houdt rekening met het moment wanneer u uw glucosegehalte meet, voor het eten kan deze anders zijn dan na het eten.
( https://www.sovita.nl/bloedsuikermeter/ ).

Warmtekussens en warmtedekens niet alleen een medisch hulpmiddel

Als uw spieren vermoeid en pijnlijk zijn dan kunnen warmtekussens en warmtedekens de spieren in uw nek, shouders en rug optimaal laten ontspannen. Tijdens koude dagen zijn de kussens en dekens ideaal. Op Sovita.nl zijn er veel van dit soort warmtekussens en warmtedekens te vinden, onder andere van het bekende merk SGL. Ook zijn er nog andere verwarmers op Sovita.nl te vinden, zoals bijvoorbeeld voetverwarmers, een nek- en schouderkussen en een gezichtssauna.
( https://www.sovita.nl/warmte/ ).

Revalidatie hulpmiddelen voor thuiszorg

Kijk ook eens een keer naar de revalidatie hulpmiddelen van Sovita.nl. Tijdens uw revalidatieperiode is het enorm handig wanneer u wordt ondersteund door middelen die u kunnen ondersteunen tijdens het revalideren. Revalidatie hulpmiddelen zorgen er namelijk voor dat u makkelijker en sneller weer de oude wordt. Deze hulpmiddelen zijn ook handig bij het genezen van kleine blessures en bij het voorkomen van blessures als u deze op voelt komen. Op Sovita.nl zijn er enorm veel revalidatie hulpmiddelen te vinden, denk dan bijvoorbeeld aan: egelballen, handknijpers, handtrainers, gymnastiekbanden, wobbleboards en therapieballen.
( https://www.sovita.nl/revalidatiehulpmiddelen/ ).

Het aantal producten in de bovenstaande opsomming is slechts een enorm klein deel van alle medischehulpmiddelen die op Sovita.nl te vinden zijn. Kijk daarom vooral zelf ook even naar Sovita.nl, want misschien komt u precies tegen waar u naar zoekt!