Categorieën
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu

Loeplamp kopen?

Als u steeds meer moeite hebt met het scherpstellen van uw ogen, waardoor bijvoorbeeld lezen steeds moeilijker wordt, komen hulpmiddelen zoals een loeplamp erg van pas. Maar loeplampen zijn niet alleen handig voor het lezen van boeken, loepen kunnen ook van pas komen bij het bekijken van details, miniatuurbouw en het lezen van kleine letters op voedingsmiddelen en medicijnverpakkingen. De handige combinatie van een loep met een licht zorgt er niet alleen voor dat datgene wat u wilt zien wordt vergroot, maar ook dat dit bij voldoende licht gebeurt, zodat het gegarandeerd te zien is!
Op Sovita.nl zijn de volgende normale loeplampen te vinden:

● De Daylight Ultra Slim XR Loeplamp: deze loeplamp is voorzien van een lens met een diameter van 17,5 cm en een versterking van 1,75x. De lamp is een ‘Daylight lamp’ van 28 watt, wat betekent dat de lamp zelfs overdag nog extra licht zal leveren. De loeplamp heeft ook een balansarm met een speciaal scharnier, zodat de loeplamp zeer wendbaar en makkelijk in positie te brengen is.

● De Luxo Magnifique Loeplamp: deze loeplamp heeft een flexibele arm die ook nog eens aan uw tafel te bevestigen is. De lens heeft een afmeting van 170 mm x 110 mm en een vergroting van 1,9x. De Luxo Magnifique is ook voorzien van een 18W PL-lamp.

LED Loeplamp

Als u zoekt naar een duurzamere variant van de reguliere loeplamp, zijn LED loeplampen een zeer geschikte optie. LED loeplampen werken op dezelfde manier als normale loeplampen, alleen zijn deze voorzien van veel duurzamere LED lampen. Deze lampen gaan veel langer mee, verbruiken veel minder
energie en hebben een lagere warmteontwikkeling. Van deze LED loeplampen zijn op Sovita.nl de volgende producten te vinden:
● De Daylight Ultra Slim XR Loeplamp: deze loeplamp is vergelijkbaar met de Daylight Ultra Slim XR loeplamp, alleen is deze loeplamp voorzien van 60 krachtige LED’s (3300 LUX) in plaatsvan een lamp van 28 watt.
● De Daylight Slimline LED Loeplamp: deze loeplamp wordt geleverd met 2 lenzen, één met een vergroting van 1,75x en één met een vergroting van 2x. De loeplamp is voorzien van een tafelklem en een 22W ringlamp.
● Loeplamp LED (9,5 cm): deze loeplamp heeft een lens met een diameter van 127 mm en een vergroting van 1,75x. De lichtbron zijn 48 zeer heldere LED’s. De loeplamp staat stevig op uw tafel vanwege zijn tafelvoet.

Leesloep

Als u verlichting niet persé noodzakelijk acht, zijn er uiteraard ook genoeg reguliere leesloepen te vinden op Sovita.nl! Deze leesloepen zijn er in allerlei formaten en versterking; zo zijn er bladzijdeloepen ter grootte van een volledige bladzijde, maar ook pocket vergrootglazen, die u met gemak mee kan nemen in uw zak of tas. Hieronder is een opsomming te vinden met enkele veel voorkomende leesloepen:
● Klassieke loep
Op Sovita.nl kunt u onder andere de soort leesloep kopen die over het algemeen het best bekend is: de klassieke loep (een rond vergrootglas aan een steel). Alhoewel veel mensen dit soort loep niet meteen als een leesloep zien, is het daar wel degelijk geschikt voor!
● Bladzijdeloep
Bladzijdeloepen zijn leesloepen ter grootte van een volledige bladzijde. Wanneer u deze leesloep boven een bladzijde houdt, kunt u vervolgens met gemak de volledige bladzijde lezen. Sommige bladzijdeloepen zijn ook voorzien van kleine pootjes, zodat u de leesloep niet meer boven de pagina hoeft te houden.
● Elektronische loep
Elektronische loepen vergroten datgene wat u probeert te bekijken door het om te zetten in een digitaal beeld. Een groot voordeel aan die digitale projectie is dat u hierdoor ook zonder problemen kleuren kan veranderen, om het contrast te vergroten; zo zijn er bijvoorbeeld de combinaties geel-zwart (waarbij de letters geel worden en de achtergrond zwart) en zwart-wit (om bijvoorbeeld een kleurenfoto in een zwart-wit foto te veranderen). Een ander voordeel aan een digitale projectie is dat er daardoor veel verder kan worden ingezoomd dan met een normale loep.
● Pasloepen
Als u moeite hebt met het lezen van de kleine letters en cijfers op uw pasjes (creditcard, bankpas, etc.) dan is een pasloep de perfecte oplossing! U kunt uw pasje simpelweg in een pasloep schuiven, waarna u vervolgens met gemak alles op uw pasje perfect kan zien vanwege het platte, glazen vergrootglas aan de voorkant van de pasloep. Het fijne aan een pasloep is dat u de loep om uw pasje kan laten zitten en dat het pasje er amper groter van wordt!
Op Sovita.nl zijn echter nog veel meer soorten loepen te vinden, die elk ook weer een ander probleem oplossen.
Waarschuwing: berg uw loep altijd op, op een plaats waar de zon niet kan komen! Dit
voorkomt brandgevaar.