Categorieën
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu
Drukontlasting
Drukontlasting
Positionering
Positionering

Hulpmiddelen voor drukontlasting en positionering kopen?

Bent u aan het revalideren? Of heeft u last van uw rug of heeft u andere lichamelijke klachten? Dan is het fijn dat u gebruik kunt maken van de hulpmiddelen van Sovita, zodat u fijner en meer comfortabel kunt zitten. De hulpmiddelen zorgen voor extra ondersteuning, comfort en hulp bij het zitten, maar ook bij het gaan zitten of wanneer u op wilt staan. Revalideren kan soms lang duren en dat kan lastig zijn. Het is daarbij vaak van belang dat u op een prettige ondergrond zit voor het genezingsproces. Een ringkussen is hier een goed voorbeeld van. Dit kussen zorgt namelijk voor de juiste drukverdeling wanneer u gaat zitten. U kunt hierdoor langer en aangenamer zitten. Er zijn verschillende ringkussens verkrijgbaar bij ons, zoals:
  • Ringkussen van rubber, opblaasbaar
  • Ringkussen van polyurethaan foam
  • Ringkussen van polyurethaan schuim
  • Ringkussen van visco elastisch foam
U kunt ook voor een opblaasbaar ringkussen kiezen, dit is ideaal om mee te nemen. Het kan snel leeg worden gelaten en dan kunt u het kussen als u op de plaats van bestemming bent weer opblazen. Als u kiest voor het meeste zitcomfort, dan kunt u het beste kiezen voor het originele Harley ringkussen.
 

Hulpmiddelen drukontlasting en positionering

Zitkussens kunt u hier bestellen in verschillende soorten en maten. Het voordeel van deze kussens is dat deze zorgen voor drukvermindering en stabiliteit bij het zitten. Heeft u misschien moeite met opstaan uit uw stoel? Dan kunt u bij ons kiezen voor de Upeasy, een elektrisch hulpmiddel dat u als het ware uit de stoel tilt. Maar misschien zoekt u juist ondersteuning voor uw rug? Dan is een lumbaalkussen een goede keuze. Als u in de douche wilt zitten, dan kan dat het beste met de zitkruk. U hoeft hierdoor niet te blijven staan, maar u kunt genieten van een langere douche, zonder dat het u meer energie kost. De zitkruk is ook verkrijgbaar met rugleuning en met armleuningen. Het voordeel is ook dat deze krukken antislip doppen hebben en ook hebben ze een waterafstotende zitting. Bekijkt u hier het complete aanbod aan hulpmiddelen voor drukontlasting en positionering en wanneer er vragen zijn, dan horen wij dat graag.