Categorieën
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu

Douchestoel of douchekruk kopen?

Bent u op zoek naar een douchestoel of douchekruk? Op Sovita.nl zult u gegarandeerd dat waar u naar zoekt vinden!
Veel mensen vinden het fijn om dagelijks te douchen. Niet alleen is dit hygiënisch, maar ook is dit erg fijn na een stressvolle dag, tijdens het nemen van een douche komen veel mensen namelijk tot rust! Maar als u ouder wordt, wordt het steeds moeilijker om lange tijden te blijven staan. Dit kan iets simpels als douchen een stuk vermoeiender maken. Daarnaast wordt staand douchen ook steeds gevaarlijker: de gladde ondergrond maakt de kans dat u uitglijdt enorm groot. De oplossing voor beide problemen is simpel: een douchestoel of een douchekruk!
 
Hieronder zal kort worden toegelicht welke hulpmiddelen u tijdens het douchen een veiligere en fijnere douchebeurt kunnen bezorgen.
 
  • Douchestoel

Een douchestoel is simpelweg een stoel waarop u kunt zitten tijdens het douchen. Dit maakt douchen net zo fijn als het vroeger was, of misschien zelfs wel fijner; nu kunt u namelijk douchen terwijl u rustig en comfortabel op een stoel zit! Het fijne aan douchestoelen is dat ze zijn voorzien van een rugleuning en armleuningen. Een nadeel is echter dat een douchestoel veel ruimte in neemt, en soms zelfs niet in de douche past.
 
  • Douchekruk

Met een douchekruk heeft u geen last van het hierboven beschreven nadeel van een douchestoel. Een douchekruk past namelijk vrijwel overal (ook als u een bad en douche in één hebt, de kruk kan gewoon in bad worden geplaatst). Echter, een douchekruk heeft meestal wel alleen maar een vlak om op te zitten, en is dus niet voorzien van rug- en armleuningen.
 
  • Douchezitting

Als u van zowel een douchestoel als een douchekruk niet enthousiast wordt, heeft Sovita.nl altijd nog een laatste mogelijkheid. In ons assortiment zijn namelijk ook douchezittingen te vinden. Een douchezitting bestaat uit niks meer dan twee vlakken aan elkaar verbonden met een scharnier. Eén van die twee vlakken bevestigt u aan de muur van uw douche. Vervolgens kunt u wanneer u gaat douchen gemakkelijk het tweede uitklappen, om daar op te zitten. Zo'n douchezitting is bijna even comfortabel als een douchestoel: u kunt de muur achter u namelijk als rugleuning gebruiken! Wanneer gedoucht hebt kunt u de douchezitting simpelweg weer terug klappen, zodat deze niet in de weg staat voor eventuele andere gebruikers.
 
Op Sovita.nl zult u van elk soort van de hierboven beschreven douchehulpmiddelen producten zullen vinden. Hieronder worden de meest geliefde producten kort beschreven. In de categorie 'krukjes en stoelen' kunt u zelf ook verder zoeken naar datgene waar u naar zoekt: https://www.sovita.nl/krukjes-en-stoelen/.
 

De ideale douchestoel: Etac Clean douchestoel

De Etac Clean douchestoel is een verrijdbare douchestoel. De stoel is voorzien van allerlei onderdelen die het gemak en comfort voor de gebruiker en verzorger vergroten. De achterkant van de zitting is ook volledig open, waardoor het douchen gemakkelijker wordt. De armsteunen van de stoel kunnen weggedraaid worden, of zelfs volledig van de stoel worden verwijderd. Ook de voetsteun kan weg worden gestopt, door deze onder de stoel te schuiven. Bij de stoel horen twee geremde wielen, zodat de stoel niet beweegd tijdens het douchen.
(https://www.sovita.nl/Etac-Clean-douchestoel/).
 

De ideale douchekruk: Swift douchekruk

De Swift douchekruk is een lichtgewicht aluminium douchekruk voorzien van een ruime antislip zitting. De hoogte van de zitting is makkelijk aan te passen dankzij de verstelbare poten. De kruk is makkelijk uit elkaar te halen en kan overal opgeborgen worden, zodat het na gebruik geen ruimte meer in neemt. De Swift douchekruk is ook verkrijgbaar met armleuningen, en ook als volledige douchestoel (zie volgende alinea). U kunt de keuze maken tussen een witte of grijze kleur.
(https://www.sovita.nl/SWIFT-douchekruk/).
 

Swift douchestoel

De Swift douchestoel is anders dan alle andere douchestoelen. De douchestoel is namelijk demontabel, waardoor zelfs een luxe douchestoel zoals deze na gebruik geen ruimte meer zal in nemen. De douchestoel is heel licht van gewicht, wat betekent dat u de ook makkelijk kan verplaatsen. Net zoals bij de Swift douchekruk, is ook de Swift douchestoel in hoogte verstelbaar dankzij de verstelbare poten. De douchestoel is ook voorzien van 'slimme vloerdoppen'. Deze vloerdoppen zijn geen zuignappen, maar verdrijven simpelweg het water, waardoor u toch stevig op de grond staat. Hierdoor is de stoel zelfs op niet-vlakke ondergronden stabiel.
(https://www.sovita.nl/SWIFT-douchestoel/).
De ideale douchezitting: Relax douchezitting
De Relax douchezitting die wordt verkocht op Sovita.nl, is de ideale douchezitting. Deze douchezitting beschikt over een ruim zitoppervlak, en is zo ontworpen dat u erop kan zitten met maximaal comfort. De Relax douchezitting is verkrijgbaar in een witte en grijze kleur, waardoor de douchezitting in vrijwel elke badkamer past. De montage is ook bijzonder simpel: er zijn maar 3 montagepunten.
(https://www.sovita.nl/Relax-douchezitting/).
 
Op Sovita.nl zijn echter nog veel meer douchestoelen, douchekrukken en douchezittingen te vinden. Deze douchehulpmiddelen variëren allemaal in prijs, uiterlijk en functie, waardoor u gegarandeerd zult vinden waar u naar zoekt!