Categorieën
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu

Bedtafel kopen?

Een bedtafel kan een volledig nieuwe wereld voor u openen. Een bedtafel is te vinden in allerlei varianten. Eén van die varianten is een kleine, uitklapbare tafel, die u over uw benen heen kan liggen, terwijl u rechtop in bed zit. Een andere bekende variant is een groter platform dat dankzij een frame met wielen stevig op de grond staat. Aan één kant is het platform verbonden met het frame, aan de andere kant is dit niet het geval. Hierdoor kunt u het platform makkelijk over u heen schuiven, terwijl het toch altijd nog stevig op te grond staat.
Dankzij zo'n bedtafel heeft u plotseling een stevig platform tot uw beschikking. Denk aan al die momenten dat u in bed lag, en graag de normale dagelijkse handelingen had willen verrichten zonder dat u daarbij uit bed had moeten komen! Met een bedtafel is dit mogelijk.
Niet alleen worden handelingen zoals het lezen van een boek makkelijker, nu dat u het boek op een vaste ondergrond kunt leggen. Maar ook handelingen die eerst vrijwel niet mogelijk waren in bed, zoals bijvoorbeeld het eten van een maaltijd, of het schrijven van een brief, worden dankzij een bedtafel plotseling mogelijk!
 

Opklapbare bedtafel

Zoals hierboven al kort beschreven, zijn er veel soorten bedtafels. De uitklapbare bedtafel is één van de meest beroemde soorten. Zo'n uitklapbare bedtafel bestaat meestal uit niks meer dan een werkblad, met 4 uitklapbare poten. Omdat deze soort bedtafels iets minder stabiel zijn dan bijvoorbeeld een bedtafel met een volledig frame, zijn deze kleine bedtafels meestal voorzien van uitstekende randen, zodat er niks af kan glijden. De uitklapbare bedtafels zijn erg geschikt voor mensen die enkele kleine handelingen vanuit bed willen verrichten. Ook wanneer er beperkte (opberg)ruimte is, is een uitklapbare bedtafel erg geschikt; na gebruik kan deze namelijk simpelweg weer opgeklapt worden en bijvoorbeeld onder het bed worden verschoven.
 
Een populaire opklapbare bedtafel van Sovita.nl is:
 
  • Verstelbaar bedtafeltje

Dit verstelbare bedtafeltje is op vele vlakken een ideale bedtafel. De tafel is gemaakt van hout van een hoge kwaliteit, en is voorzien van een wit werkblad. Dit werkblad wordt omringd door hoge houten randen, zodat er niks van uw bedtafel kan af glijden. Het werkblad is zowel in een volledig platte positie, als in een positie van 45 graden te zetten. (https://www.sovita.nl/Verstelbaar-bedtafeltje/).
 

Bedtafel met frame

Voor de mensen die meer dan 'enkele handelingen' in bed wil verrichten, is een bedtafel met frame handiger. Dit is een stevige variant van de bedtafels, waarbij er een werkblad bevestigd is aan een frame. Dit frame is voorzien van wieltjes, zodat u de bedtafel makkelijk over u heen kan schuiven. Bij een bedtafel met frame is het werkblad meestal in meerdere posities te draaien. Een nadeel van een bedtafel met frame is echter dat het relatief groot is, een meestal niet demontabel
 
Een populaire bedtafel met frame van Sovita.nl is:
 
  • Bedleestafel

Deze bedleestafel van Able2 is voorzien van allerlei handige eigenschappen. Het werkblad is kantelbaar in zes posities, waardoor het niet uit maakt hoe u in bed ligt/zit; er is altijd wel een bijbehorende stand! Om het werkblad zit een zwarte rand die boven het werkblad uitsteekt, zodat er geen spullen van de bedtafel kunnen afschuiven. Ook het frame is kantelbaar in drie verschillende posities. Bij de bedleestafel worden twee geremde wielen geleverd, zodat de bedtafel niet wegrijdt terwijl u bezig bent. De bedtafel is verkrijgbaar in een witte en houtachtige kleur.
Bij het kopen van deze bedtafel moet u er rekening mee houden dat er een opening tussen uw bed en de grond moet zijn. In deze opening kunt u dan vervolgens de onderkant van het frame rollen, zodat het werkblad over het bed kan hangen.
(https://www.sovita.nl/Bedleestafel-(wit)/).
 

Ook handig: stoeltafel

Net zoals voor bedden, bestaan er ook tafels voor stoelen. Deze tafels kunt over uw schoot schuiven/ op uw schoot zetten, waardoor u gemakkelijk vanuit een zittende positie kan lezen, schrijven, eten, enzovoorts. Net zoals bij bedtafels zijn er bij stoeltafels ook allerlei varianten beschikbaar. Zo is er op Sovita.nl een stoeltafel te vinden in de vorm van een bureau met ver uit elkaar staande poten, zodat u de stoeltafel om uw stoel heen kan schuiven. Een ander voorbeeld is een stoeltafel die u naast uw stoel plaatst, en waarbij u het werkblad simpelweg over uw schoot heen kan draaien.
 
Een populaire stoeltafel van Sovita.nl is:
 
  • Assist a Tray

Deze stoeltafel is een simpelweg perfect. De Assist a Tray is gemakkelijk te gebruiken: u zet de stoeltafel naast uw stoel en draait het werkblad over uw schoot. De stoeltafel is ook nog eens voorzien van ergonomische handgreep, zodat u met behulp van de handgreep kan opstaan. In het werkblad zit ook nog een bekerhouder verwerkt.
 
Op Sovita.nl zijn er nog veel meer stoel- en bedtafels te vinden, via deze link kunt u zelf ook een kijkje nemen: https://www.sovita.nl/stoel-bedtafel/.