Categorieën
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu

Toiletverhoger kopen

U merkt de laatste tijd dat uw toilet eigenlijk te laag is om comfortabel op te staan. Tegenwoordig zijn er veel mensen die een toiletverhoger kopen om het opstaan gemakkelijker te maken en het comfort te verhogen. 

Waarschijnlijk heeft u al even rond gekeken in onze online winkel om alvast een idee te krijgen welke toiletverhogers er allemaal te koop zijn. De uitgebreide keuze in toiletverhogers maakt het er niet gemakkelijker op. Daarom heeft Sovita een lijst vol met tips samengesteld zodat u een goede keuze kan maken als u een toiletverhoger koopt.

 

1. Waar moet een goede toiletverhoger aanvoldoen?

Een toiletverhoger kopen betekend dat u veiliger gebruik kan maken van het toilet. De toiletverhoger moet gemakkelijk te reinigen zijn, sterk zijn en het gemak bij het opstaan verhogen. Toiletverhogers zijn tegenwoordig beschikbaar met vele accessoires. U kunt toiletverhogers kopen met armsteunen of kiezen voor een complete toiletstoel. Bepaal samen welke en wat voor soort toiletstoel geschikt is voor u. 

 

2. De hoogte van een toiletverhoger bepalen

Toiletverhogers koopt u als u de hoogte van het toilet wil verhogen. Een toiletverhoger kan gezien worden als een hele dikke toiletbril dat uitgebreid kan worden met armleuningen en/of een onderstel. Er zijn verschillende hoogtes beschikbaar u kunt toiletverhogers kopen van 5 cm, 7 cm, 10 cm 13 cm en 15 cm. Bepaal samen welke hoogte geschikt voor u zou zijn. De gewenste hoogte, ligt meestal rond de 50 cm. Dit komt neer op gemiddeld 10 centimeter hoger dan een standaard toilet. Wel is dit afhankelijk van de gebruiker, de totale hoogte zal meestal iets hoger zijn dan de onderbeenlengte van de gebruiker.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3. De omvang van een toiletverhoger bepalen

Wanneer u de hoogte heeft bepaald, is het ook belangrijk om rekening te houden met de belastbaarheid van de toiletverhoger tijdens het kopen van een toiletverhoger. Gemiddeld zijn de toiletverhogers geschikt tot een gewicht van 120 kilo. Bekijk de extra optie als u een toiletverhoger wil kopen met draagkracht tot 190 kg.

 

4. Het materiaal van de toiletverhoger bepalen

Het bepalen van het materiaal is belangrijk tijdens het kopen van een toiletverhoger. Sovita heeft verschillende soorten toiletverhogers in verschillende materialen beschikbaar. Een kleine greep uit de collectie is: Een zachte toiletverhoger van schuimrubber, een toiletverhoger van polyurethaan of sterke toiletverhoger van polypropyleen. Welke toiletverhoger u ook koopt, kies een materiaal dat gemakkelijk te reinigen is en het zit comfort biedt dat u zoekt.

 

5. Toiletverhoger kopen of toiletbrilvervanger kopen?

Er is een verschil tussen een toiletverhoger en een toiletbrilvervanger. De toiletverhoger is een verhoging die u plaatst over de toiletbril en is vaak gemakkelijk te monteren door klittenband of klemmen. Een toiletbrilvervanger vervangt uw huidige toiletbril en wordt aan het toilet gemonteerd doormiddel van een kliksysteem. Het voordeel van toiletverhoger is dat het ideaal is voor tijdelijk gebruik. Het voordeel van een toiletbrilvervanger is dat zitting gemakkelijk te reinigen is.

 

6. Toiletverhoger met of zonder accessoires

U kunt verschillende toiletverhogers kopen met accessoires om uw veiligheid te verhogen. Sovita heeft verschillende toiletverhogers beschikbaar met een afsluitbare deksel, armsteunen of met een extra grote opening voor uw persoonlijke hygiëne. Als u graag een toiletverhoger wil kopen met armsteunen is het belangrijk dat u goed de ruimte om het toilet opmeet.

Toiletverhogers kopen, is eenvoudig in de online winkel van Sovita!